Activiteiten & Faciliteiten 2017-09-13T11:22:23+00:00

Activiteiten & Faciliteiten

In de prachtige omgeving van Zeegser duinen kunt u heerlijk fietsen en/of lopen door de prachtige natuur. Ook biedt de omgeving talloze mogelijkheden voor leuke en ontspannende uitstapjes.

Brinkdorpen

In de typisch Drentse brink- en esdorpen lijkt de tijd soms stil te hebben gestaan. Saksische boerderijen, monumentale molens en eeuwenoude kerken zijn bewaard gebleven. Dat geldt ook voor de eiken en beuken, die al honderden jaren de dorpspleinen omzomen. Geniet op het plein van koffie met appeltaart, voor u weer verder fietst door bos en hei.

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is de opvolger van het bekende Dierenpark Emmen. Op een nieuwe locatie verkennen bezoekers drie verschillende werelden met een uiteenlopend klimaat. Jungola is de jungle, met veel groen, touwbruggen, een boottocht en olifanten, slingerapen en vlinders. Serenga is de savanne. Ga op safari en ontmoet giraffen, leeuwen, bavianen en stokstaartjes. In Nortica is de koude natuur de baas en zwemmen ijsberen en pinguïns rond. Informatie over de verschillende dieren in WILDLANDS is niet te vinden in het park, maar in de speciale WILDLANDS-app voor Apple en Android.

Bekijk de website

Hortus Botanicus Haren

De Hortus botanicus Haren is een van de oudste en grootste botanische tuinen van Nederland. De Hortus heeft 20 hectare aan tuinen en op het terrein bevinden zich een groot aantal, heel verschillende tuinen. Zo is er een wilde plantentuin, een Keltische tuin en een Chinese tuin met een authentiek Chinees theehuis. Hortus botanicus Haren ligt ongeveer 18 min rijden bij Zeegser Duinen vandaan.

Bekijk de website

Drents Museum

Het museum heeft een grote vaste collectie over de prehistorie van de provincie Drenthe met vaste en wisseltentoonstellingen. Ook zijn er veenlijken te bezichtigen zoals het meisje van Yde en het paar van Weerdinge. Er zijn vondsten uit de trechterbekercultuur te vinden, ook de oudste boot ter wereld, de Kano van Pesse, is in het museum te vinden. Het Drents Museum is gevestigd in Assen, op de plek van het voormalig klooster Maria in Campis wat zo’n 12,5 kim bij Zeegser Duinen vandaan ligt.

Bekijk de website

De Bonte Wever

In het subtropisch zwemparadijs kan iedereen genieten van volop waterplezier. Trotseer de golven in het golfslagbad, laat u meevoeren in de wildwaterkreek of waag een afdaling van de glijbaan. Tijd voor ontspanning is er in de whirlpools, sauna’s en de kruidenbaden. Het peuterbad biedt volop speelplezier aan de kleintjes en een baantje trekt u in één van de 25-meter baden, binnen of buiten. De Bonte Wever ligt ongeveer 19 min rijden van Zeegser Duinen.

Bekijk de website

Nationaal Park Drentsche Aa

Nederland heeft zo’n twintig Nationale Parken. In de parken zijn alle bijzonderheden van de Nederlandse natuur terug te vinden: duinen, bossen, heide, laagveen, getijdennatuur, beekdalen, vennen en nog veel meer. Nergens in Nederland vind je een beek als de Drentsche Aa. Kronkelend haar weg zoekend door het landschap, zoals zij dat al eeuwen en eeuwen gedaan heeft. In dit uitzonderlijk gaaf gebleven landschap creëerden boeren gedurende duizenden jaren een grote rijkdom aan natuur.

Bekijk de website

Sprookjeshof

Attractiepark Sprookjeshof bestaat uit een sprookjespark, uitgebreide speeltuin en een kinderboerderij. Ook is het mogelijk een rondvaart te maken op het Zuidlaardermeer. De rondvaartboot ligt op ca 5 minuten lopen van Sprookjeshof Zuidlaren. Het speelpark heeft ondermeer autoscooters, een overdekt luchtkussen, botenvijver, een overdekt ballenbad, een enorme klimberg, Berenboot glijbanen spektakel en nog veel meer. Speciaal voor de allerkleinsten is er het peuterhof.

Bekijk de website