Nationaal Park

Park De Zeegser Duinen bevindt zich midden in het vijfsterren bekroond Nationaal Park Drentsche Aa. Een ongerept stukje Nederland in het noorden van Drenthe waar een eeuwenoude beek, de Drentsche Aa, kronkelend haar weg vind door de gevarieerde natuur langs heidevelden, zandverstuivingen, bossen en weilanden. Ook het stadse leven van Groningen (20 min. rijden) en Assen (15 min. rijden) is binnen handbereik.

Nationaal Park Drentsche Aa

Wat dit gebied zo mooi maakt, is natuurlijk die prachtige beek. De Drentsche Aa is een prachtige beek van ruim 28 kilometer, die door het landschap slingert. Ze brengt u naar de mooiste plekjes van dit natuurgebied. Door het Drentsche Aa landschap lopen prachtige wandel- en fietsroutes.

Dorpjes langs de Drentsche Aa

Zuidlaren, Grolloo, Orvelte en Annen; het zijn nog maar vier van de eenentwintig dorpen die het Drentsche Aa gebied telt. Elk dorpje is een bezoek meer dan waard. Authentieke Saksische boerderijen, prachtige oude panden en straatjes, brinken, gezellige restaurants en leuke winkeltjes. 

UNESCO Geopark de Hondsrug

In het UNESCO Geopark de Hondsrug dan wandelt u zo de IJstijd in. De sporen van het verleden brengen u bij hunebedden, maar ook bij karrensporen; overblijfselen van een prehistorische snelweg. Nationaal Park Drentsche Aa ligt bijna in z’n geheel in dit gebied vol oeroude sporen en verhalen.

Groningen

In Groningen is enorm veel te beleven. Naast het shoppen in de stad (de Folkingestraat is al eens verkozen tot leukste winkelstraat van Nederland!) staat Groningen bekend om haar rijke historie en vele bezienswaardigheden. Een van de absolute hoogtepunten van de stad is het Groninger Museum met wisselende, interessante exposities. Tevens vinden er in Groningen jaarlijks vele evenementen plaats en kunt u er heerlijk dineren in een van de vele restauants. Genoeg te zien, doen en beleven!

Assen

In de hoofdstad van Drenthe is het heerlijk slenteren over de Brink. Daar vind u ook het Drents Museum, waar je steeds weer wordt geïnspireerd door spraakmakende internationale tentoonstellingen. Via een stadswandeling ontdekt u de rijke historie van Assen en struint u langs de mooiste plekjes.