Ontdek Oerdrenthe

Drenthe is dichtbij en toch ben je even helemaal weg. Drenthe is de oerprovincie van Nederland. Een ongedwongen en stoer gebied, met ongerepte natuur, indrukwekkende verhalen, hartelijke mensen en een gevoel van oorsprong.

Nationaal Park Drentsche Aa

Het ultieme vakantiegevoel. In ons Nationaal Park ben je even weg van de drukte van alledag. 
Meer over Drentsche Aa https://www.drentscheaa.nl/

Fietsen met vijfsterren

Drenthe is dé fietsprovincie van Nederland. Het is hier dan ook erg makkelijk om op je fiets de natuur en de omgeving te verkennen. Een afwisselend landschap van bos, heide, vennetjes en zandverstuivingen. Voor toerfiets, e-bike, of mountainbike. We hebben een uitgebreid fietsnetwerk.

Wandel weg in Drenthe

Drenthe is een echte wandelprovincie en dat hebben we vooral te danken aan het afwisselende landschap. Het ene moment sta je midden in een paarse zee vol heide. Even later wandel je door oude bossen, om vervolgens te genieten van een kopje koffie op een gezellig Drents brinkplein.

De stoerste speeltuin van Nederland

Drenthe is een heerlijke plek voor kinderen. Kinderen hebben hier alle ruimte om te ravotten, hutten te bouwen, verstoppertje te spelen, te kliederen met water en te slingeren aan touwen. https://www.drenthe.nl/natuur-parken/buitenspelen

Ontdek het wereld(s) erfgoed van Drenthe

Drenthe barst van de historie, met unieke en indrukwekkende verhalen. Ontdek het culturele verleden van Drenthe tijdens een bezoek aan de top 5 musea van Drenthe. https://www.drenthe.nl/cultuur-erfgoed/musea/museum-top-5

 


Bekijk de aflevering Drentsche Aa.

Het TV programma Klokhuis bezocht Nationaal Park de Drentsche Aa. Presentatrice Sosha ging 2 dagen op expeditie met boswachters Kees en Lizette. Op zoek naar geheimzinnige dassen ennn...... adders! Spannend!

Bekijk de aflevering

Bekijk ook

Verblijf boeken